Motor Yarışlarında rüya takımı yaratmak için bilimsel değerlendirmeler kullanılıyor!

Uluslararası değerlendirme uzmanı Cut-e'nin psikometrik testleri, Avrupa'daki profesyonel yarış ekipleri için yetenekli sürücüleri belirlemeye zaten yardımcı olmuştur. Şimdi, ilk defa, cut-e'nin değerlendirmeleri sistematik bir şekilde bütün bir yarış ekibini işe almak ve geliştirmek için kullanılmaktadır.

 

Sürücüleri ve yarış takımlarını geliştirmek için veri analizi konusunda uzmanlaşmış olan İngiltere şirketi V1Logic, başarılı profesyonel yarış sürücülerinin özelliklerinin ve niteliklerinin doğrulanmış bir profilini oluşturdu. Şirket, cut-e'nin değerlendirmelerini yüzlerce pilotun tutum, yetkinlik ve yeteneklerini ölçmek için kullandı. Daha sonra bu sonuçlar, yarış simülasyonu ve her birey için performans verileri ile ilişkilendirildi.

 

V1Logic'deki İnsan Mühendisi Jay Marshall, "Tek koltuklu otomatik yarışın en üst sınıfı olan Formula 1'e girmek için, rakiplerinizi geçmek zorundasınız ve bu genellikle zengin destekçileriniz varsa mümkündür. Bu seçeneği karşılayamayan yetenekli sürücüleri belirlemenin bir yolunu bulmak istedik. Araştırmamızın metrikleri ve psikolojik verileri ile, şimdi sürücüleri başarılı yapan spesifik özellikleri biliyoruz. Bu özelliklere sahip kişiler, beyindeki düşünce bölümünün durgunlaştığı ve otomatik süreçlerin devreye girdiği bir noktada 'akış' olarak adlandırılan yüksek performansa daha kolay erişecek. "

 

V1Logic, şimdi İngiltere yarış ekibi Fortec Motorsport'u, yetenekli sürücüleri etkili bir şekilde destekleyebilen mühendisler, mekanikçiler ve yöneticileri işe alıp geliştirmeye yardımcı oluyor.

 

Jay Marshall, "Fortec'in sürücüleri geliştirmesine yardımcı olmanın yanı sıra, tüm yarış ekibini de değerlendiriyoruz" dedi. "Bu çok önemlidir; çünkü bir sürücü arkasında doğru ekibe sahip değilse, optimum performansı hiçbir zaman elde edemeyecektir. Yine, her bir rol için neyin iyi neyin kötü olduğunu daha iyi anlamak için cut-e değerlendirmelerini kullanıyoruz. Sadece tüm personelini geliştirmelerine yardımcı olmakla kalmaz, ayrıca her bir sürücüyle uyumlu çalışacak mühendis ve mekanik ekiplerini işe yerleştirebilecek bir öngörüye sahip olacaklar "

 

Fortec Motorsports her gün yaklaşık 15 istenmeyen özgeçmiş başvurusu alır. Adaylar, cut-e'nin zihinsel yetenek testlerini ve kişilik envanterlerini yapmaya davet edilir. cut-e, mekanikçiler için özellikle visio-uzaysal testler geliştirdi.

 

"Cut-e'nin değerlendirmeleri, adayların Fortec için ve mevcut roller için uygun olmasını sağlamada hayati ilk adım" dedi Jay Marshall. Fortec'in stratejisi şu şekilde özetlenebilir: "yetenek yarış kazanır ancak takım çalışması ve zeka şampiyonluk kazandırır". Çalışanlarını dikkatle seçmenin önemini kabul ederler, böylece yüksek performans elde edebilen bir 'rüya takımı' oluşturabilirler. Yarış dünyasında bu çok ilerici bir yaklaşım. Cut-e'nin değerlendirmelerindeki bilgilerle en uygun ekipleri oluşturacağız ve doğru kişilerin birlikte üretken olmasını sağlayacağız "dedi.

 

Cut-e UK Profesyonel Hizmetler Direktörü Howard Grosvenor, "Motor yarışları, ister arabanın parçaları, ister sürücü isterse destek ekibi olsun, her küçük parçanın kazandığı rekabetçi bir spordur. Diğer tüm rakip yarış ekipleri güçlü olduğunda, rekabeti yenmek için yeni yollar bulmak ve olabildiğiniz en iyi şey olmak zorundasınız. Baskı altında çalışan herhangi bir iş takımı için de aynı şey geçerli. Bu, amacınız yüksek performansı başarabilecek ve değişikliklere dayanacak güçlü bir ekibi işe almak ve geliştirmek olduğunda, ölçme ve değerlendirmelerin sağladığı katkının mükemmel bir örneğidir. "

 

Basın bülteni:

ePRNews

 

Yüksek performans sağlayacak bir takımı nasıl seçebileceğinizi öğrenmek için TTS danışmanınızla iletişim kurun.

Search