TTS AC Standartları İçin 2017 EAWOP Kongresinde Moderatörlük Yaptı!

Avrupa Çalışma ve Organizasyon Psikolojisi Kongresi (EAWOP) bu yıl İrlanda’nın başkenti Dubin’de dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılarla gerçekleşti. Dublin College Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı kongreye 4000’in üzerinde araştırmacı, uygulayıcı ve İnsan Kaynakları profesyoneli katıldı.

TTS Türkiye Kurucusu Mehmet Sürmeli kongrede “Global Değerlendirme Merkezi Metotları” konulu panelin moderatörlüğünü üstlendi. Panelde Almanya’yı temsilen Profesör Stefan Höft, İsviçre’yi temsilen Profesör Pia İngold ve Dr. Hubert Annen, Güney Afrika’yı temsilen Profesör Hennie Kriek, İngiltere’yi temsilen BPS üyesi Helen Baron, Türkiye’yi temsilen Mehmet Sürmeli konuşmacı olarak yer aldı.

 

Panelin ana teması olan ”farklı ülkelerin sahip oldukları ortak Değerlendirme Merkezi Metotları” kapsamında, 2015 yılında Mehmet Sürmeli’nin yapmış olduğu “Uluslararası Değerlendirme Merkezi Metotları kapsamında ülkeler arası farklılıklar ve benzerlikler” araştırmasının sonuçları üzerinde duruldu.

Araştırmanın sonuçlarına göre, dünyada mevcut değerlendirme merkezi metotları rehberlerinde yer bulan konuların %48’i aynı.

 

Search