Securitas Türkiye, Yeni Nesil Öğrenme Merkezi Uygulamasına TTS ile devam ediyor!

Securitas orta ve üst kademe yöneticilerinin gelişimi için TTS ile anlaştı. 2016 yılında başlayan bu işbirliği, 2017 yılında da artarak devam etti. TTS’in geliştirdiği yeni nesil öğrenme programı olan “Learning Center” kullanılarak, Securitas’ın Satış ve iş geliştirme Uzmanları, Şube Müdürleri ve

Bölge Müdürlerinin gelişim süreci desteklendi. TTS danışmanları bu süreçte, Securitas’a özel simülasyonlar tasarlayarak takım bazlı satış yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla katılımcılarla birlikte çalıştı. Bu süreçte katılımcılar 3 saatlik bir başarı profili paneline katılıp, takım satışında başarılı olmak için gereken davranışları tartışarak, Securitas’a özel bir yetkinlik modelini birlikte keşfettiler. Daha sonra TTS danışmanları eşliğinde aynı gün içerisinde 6 ayrı simülasyona katılarak son derece dinamik ve zorlayıcı bir ortamda, takım olarak gerçek rol oyuncuları karşısında takım satışı yetkinliklerine ait davranışları sergilemeye/geliştirmeye çalıştılar. Her bir simülasyondan sonra feed-back- feed-forward (geri-ileri bildirim) sağlanan katılımcılar, bir sonraki simülasyona kendilerinden beklenen davranışları nasıl ve ne zaman sergilemeleri gerektiğini bilerek katıldılar. Yapılan tüm gelişim programlarından sonra, katılımcıların ilk simülasyon ve son simülasyon arasındaki zaman diliminde sergiledikleri davranışların gelişim performansı analizi sonuçlarına göre, tüm katılımcılar davranışlarını ortalama %215 oranında geliştirdiler.

Aynı zamanda kurum içerisindeki terfi-atama ve geliştirme süreçlerindeki ölçme ve değerlendirme süreçlerinde daha aktif rol almak isteyen İnsan Kaynakları Ekibi 2017 yılı ilk 6 ayı içerisinde, TTS ile birlikte değerlendirme becerileri, simulasyon tasarım teknikleri eğitimleri ve değerlendirici mentorluğu programlarını tamamlayarak, kurum içi değerlendirmeleri iç kaynaklarla yapmaya başladılar.

Müşterimizin Gözünden:

Securitas Türkiye İnsan Kaynakları Koordinatörü Ebru Gültekin

 

Securitas Türkiye olarak misyonumuz Bilgi Lideri olmak. Bu nedenle çalışanlarımızın eğitim ve gelişimi için ciddi yatırımlar yapıyor ve çalışanlarımızın kariyer planlamalarına destek oluyoruz.

Securitas Türkiye olarak şu anda 12.000 çalışanımızla güvenlik hizmeti sunuyoruz ve 2020 yılında 20.000 çalışan hedefliyoruz. İstihdamda Türkiye'deki ilk 50 şirket arasında yer alıyoruz. İşimiz İnsan... Hedefimiz, alanında en iyisi olmak için çalışan, işini en doğru şekilde yapan çalışanlara sahip olmak.

Bu kapsamda 2016 yılında orta ve üst düzey yöneticilerimizin gelişimi için Gelişim ve Değerlendirme Merkezi üzerinde TTS ile çalışmalarımıza başladık. Hepimizin bildiği gibi eğitimlerin sonunda arzu edilen sonuç davranış değişikliğidir ve ölçümü de oldukça zor ve zahmetlidir. Uzun saatler eğitim verilmesi yerine değerlendirme merkezi kurgusu ile gerçeğe yakın simülasyonlar oluşturarak, hedeflediğimiz başarı faktörlerini gözlemledik, geliştirilmesi gereken alanlarla ilgili her adımda geribildirim vererek katılımcıların bir sonraki simülasyona girmesini sağladık. Bu sayede günün sonunda hedeflediğimiz davranış değişikliğinin kazanılıp kazanılmadığını gözlemlemiş olduk.

İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü çalışanları olarak bizler de TTS ile birlikte değerlendirme becerileri eğitimi ve simülasyon tasarım teknikleri eğitimlerini tamamladık. Bu eğitimin ardından İnsan kaynakları ekibimizde görev yapan çalışanlarımıza yetkinlik bazlı mülakat becerisi kazandırmak amacıyla Değerlendirme ve Gelişim Merkezi kurgusu ile simülasyonlar oluşturup, geribildirimler vererek davranış değişikliklerini gözlemledik. Bizim için güzel bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. 2017 yılında gelişim ve değerlendirme merkezi kurgularını İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü olarak biz tasarlamaya başlayacağız.

Özetlemem gerekirse, Değerlendirme ve Gelişim Merkezi Securitas içinde yaptığımız organizasyonel gelişim süreçlerinde davranış değişikliğini aynı gün içinde gördüğümüz bir süreç oldu. Katılımcıların aktif bir şekilde sürece dahil olması öğrenmeyi hem daha kolay hem de onlar için keyifli hale getirdi. Verilen geribildirimler, çalışanlarımızın geliştirmeleri gereken noktaları fark etmelerinde önemli rol oynadı. Bizim için keyifli ve verimli bir süreçti. Teşekkürler…

 

Ebru Gültekin

Securitas Türkiye

İnsan Kaynakları Koordinatörü

 

Search